En op een dag zijn ze dood…

COMPARE-ISLAM
Uw belangrijkste vragen beantwoord!
Ga naar de inhoud

En op een dag zijn ze dood…

Compare-Islam
Gepubliceerd door Compare-Islam in Islam · 21 februari 2014

Salaam alaikum broeders en zusters, Moge vrede en zegeningen van Allah SWT op jullie rusten.

Dit bericht is bedoelt als een "Eye Opener" en als een "Reminder". Het is niet alleen bedoeld voor de jongeren onder ons, maar voor een ieder die het aangaat. Het gaat over deze schone en mooie wereld, de aantrekkelijkheid ervan en de vergankelijkheid ervan. Moge het jullie voordeel brengen In Shaa Allah en al het goede komt van Allah SWT.

Rijkdom en schoonheid . Je ziet vele bekende rijke mensen in de wereld tegenwoordig. Mensen die de rijkdommen, beroemdheid, aanzien en schoonheid van de wereld nastreven. Velen kijken op naar deze mensen; naar hun schoonheid en hun bezittingen. Hun uiterlijk trekt je aan en hun bezittingen roept op tot een innerlijke begeerte. Wil jij je niet kleden zoals hun? Wil je op hun lijken qua uiterlijk? Wil je ook niet zo’n lichaam hebben zoals zij? Wil je ook niet  uitbundig eten en drinken zoals deze mensen? Wil je ook niet zoveel geld hebben en uitgeven zoals hen?
Vraag je, jezelf het volgende af:
Kijk je ook zo naar hen op het moment dat het bericht je bereikt dat deze persoon overleden is?
Het antwoord zal zijn: NEE!

Is hun begrafenis net zoals hun leven? Een feest en genieting? Viert men feest op hun begrafenis en is iedereen blij?

Het antwoord zal zijn: NEE!
Een ieder die dit hoort zal een gevoel hebben van verdriet en gemis. Waarom? Omdat men  direct of indirect zal denken aan hun eigen dood. Je zal denken ‘Een dag zal ik daar liggen’, ‘mijn dag komt een keer’.  

Hoe zal het zijn? Deze rijke en mooie persoon die alles had is dood en heeft alles achtergelaten. En na verloop van tijd zal iemand anders beroemder, mooier en rijker zijn en zal deze persoon vergeten worden door de wereld. Wat heeft deze persoon meegenomen in zijn/haar graf?

NIETS!
Al hun rijkdom is achtergebleven en gaat naar iemand anders. Al hun bezittingen zijn achtergebleven en gaat naar iemand anders. Al hun schoonheid is vergaan en hun mooie gave huid is verkleurd en vergaat en stinkt!
Waren zij ECHT de bezitters van datgene wat ze hadden?
NEE!

Een dag zal je alles achter je laten en terug moeten geven aan je Schepper, de Echte Bezitter van Alles en Iedereen. Je hebt geen keus hierin. Je dood is onvermijdelijk en je Schepper zal je terugbrengen naar waar je vandaan gekomen bent.
DENK NA!

Op een dag zal je alles en iedereen om je heen verliezen en achter je laten. Of je verlies je vader, of je verliest je moeder, je broer, je zus, je vrienden en overige families en kennissen. Ze zullen allemaal een keer sterven. En als je alleen achterblijft hier op de wereld en je geliefden om je heen zijn overleden? Wie heb je dan om aan te roepen voor hulp? Wie staat er altijd voor je klaar en wie is er in staat om altijd voor je klaar te staan?
DENK NA!

Allah SWT is de onsterfelijke zonder begin zonder eind. Hij is de enige op wie je echt kan terugvallen als je in Hem gelooft, vertrouwt en aanroept. Hij is de ENIGE die niet sterft en alle Macht heeft over alles en iedereen.

Waarom kijk je op naar iemand die jou niet eens kent, die jou nooit heeft gezien en die niet eens WEET van jou bestaan?! Terwijl jou Schepper alles van jou WEET, Hij KENT jou en weet wat jij voelt en denkt. Waarom kijk je niet op naar jou HEER, jou SCHEPPER, jouw echte VOORZIENER. Iemand die ECHT om jou geeft?

Wie zorgt ervoor dat jij ontwaakt in de ochtend nadat je in slaap bent gevallen? Wie zorgt ervoor dat jou hart 24 uur per dag klopt en wie zorgt ervoor dat deze een dag zal ophouden met kloppen?
Jij en iedereen zal terugkeren naar onze Schepper! Waar kwam je vandaag toen je nog niet bestond? Waar ga je naartoe als je dood bent.

Ben jij echt de bezitter van datgene wat je hebt? Ben jij baas over je leven en je dood? Vraag je, jezelf eens af: Ben jij de echte bezitter van je lichaam? Of zal je het een keer moeten achterlaten op deze wereld?

Ben je trots op je uiterlijk? Vraag je, jezelf eens af: Heb jij zelf je uiterlijke eigenschappen bepaald, zoals de vorm van je gezicht, je lichaamskleur, je oogkleur, je haarkleur, je lengte etc?
Nee, denk na mijn broeders en zusters. Wees dankbaar voor alles wat je TE LEEN hebt gekregen van jouw Schepper. De realiteit is: Je bezit NIETS!

Koran 4:170 O mensdom, de boodschapper is inderdaad met waarheid van uw Heer gekomen, gelooft daarom; het zal beter voor u zijn. Maar als gij niet gelooft, voorwaar, aan Allah behoort wat in de hemelen en op aarde is en Allah is Alwetend, Alwijs.

Het enige wat je meeneemt bij het sterven zijn je daden. Kijk terug op je leven en denk na over welke daden jij meeneemt in je graf. Heb jij daden verricht die jou Schepper tevreden stelt? Of denk je dat je nog jong bent en alles mag doen? Je denkt als ik ouder ben, komt dat wel? Wie heeft jou de garantie gegeven van jou tijd op deze wereld? Weet jij wanneer je sterft dat je zo denkt? De dood kent geen leeftijd. Heb je niet gehoord dat kleine kinderen en baby’s sterven? Waarom denk jij dat jij lang zult leven dan? Er zijn generaties van mensen voor je heengegaan die dezelfde uitspraak deden en zijn gestorven zonder de leeftijd te hebben bereikt die ze in gedachte hadden. Deze mensen zijn allemaal begraven en liggen onder de grond en waren aan het wachten tot ze de ouderdom zouden bereiken om te beginnen met het praktiseren van hun geloof. Welke daden hebben ze meegenomen?

Als jij voor je Schepper staat en je leven moet vertellen en je daden moet presenteren. Kun jij daar zonder schaamte staan? Kun je, je Schepper vertellen dat je Echt in HEM geloofde en DEED wat HIJ van jou verwachte?

Bidt jij 5x zoals HIJ jou heeft opgelegd?
Koran 4:103 Wanneer gij het gebed hebt beëindigd, gedenkt dan Allah, staande, zittende en op uw zijde liggende. En, wanneer gij veilig zijt, houdt het gebed, voorwaar, het gebed is de gelovigen op vastgestelde uren opgelegd (=verplicht gesteld).

Wat voor excuus zal je aanhalen die dag? Had je het druk en geen tijd? Weet dat je, jezelf moet verantwoorden tegenover de ALWETENDE!

Gedraag je, je zoals HIJ je heeft opgedragen?

Koran 24:30 "Zeg (O Mohammad) tegen de gelovige mannen dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, dat is reiner voor hen. Voorwaar, Allah is Alwetend over wat zij bedrijven."
Wat voor excuus zal je aanhalen die dag? Weet dat je, jezelf moet verantwoorden tegenover de ALMACHTIGE!

Spreek jij op de manier zoals dit is opgedragen door jou Heer?
4:148 Allah houdt niet van het uiten van beledigende taal in het openbaar, behalve door iemand, die onrecht wordt aangedaan; en Allah is Alhorend, Alwetend. De vers zegt het al, weet dat  dat je, jezelf moet verantwoorden tegenover ALHORENDE – ALWETENDE.

Kleed jij je zoals HIJ jou heeft opgelegd?
Koran 24:31"En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun sieraad niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezem dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten, of hun vaders, of de vaders van hun echtgenoten, of hun zonen.."

Wat voor excuus zal je aanhalen die dag? Ik vond het mooi? Mooier en belangrijker dan wat jou Schepper je heeft opgedragen?

Denk na. Als Allah SWT bijvoorbeeld de profeet  zou sturen naar de aarde in deze tijd en hij vzmh zou jou tegenkomen zoals jij je nu presenteert op straat, op een feest of elders. Zou jij je, jezelf durven te vertonen of zou een gevoel van schaamte je overkomen? Denk erover na.

Niemand is perfect en iedereen maakt fouten, maar vraag vergiffenis aan jou Heer, zoals Hij verwacht van jou en verbeter je gemaakte fouten.

"Allah de Almachtige zegt: "O Zoon van Adam, zo lang je Mij aanroept en Mij vraagt, zal Ik je vergeven voor wat je gedaan hebt, en Ik zal er geen bezwaar tegen hebben. O zoon van Adam, al reiken je zonden tot de wolken in de lucht, als je Mij om vergeving vraagt, zal Ik je vergeven. O zoon van Adam, als je tot Mij komt met zonden bijna zo groot als de aarde en je komt tot Mij zonder deelgenoten aan Mij toe te schrijven, dan zou Ik je vergeving schenken bijna zo groot als dat (de aarde)."

Deze hadith qudsi is overgeleverd door Anas ibn Malik (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). Het staat vermeld in Tirmidhi en is sahih.

De bovenstaande Hadith is gericht op de gelovige man en vrouw:
Koran 4:124 Maar, wie goede werken verricht, hetzij man of vrouw, en gelovig is, zal de Hemel binnengaan en hem zal niet het geringste onrecht worden aangedaan.

Koran 33:35 Voorwaar, de Moslims en de Moslima’s en de gelovige mannen en vrouwen, de gehoorzame mannen en vrouwen, de waarachtige mannen en vrouwen, de standvastige mannen en vrouwen, de mannen en de vrouwen die nederig zijn, de mannen en de vrouwen die aalmoezen geven, de mannen en de vrouwen die vasten, de mannen en de vrouwen die hun kuisheid bewaren, de mannen en de vrouwen die Allah vaak gedenken – voor zulken heeft Allah vergiffenis en een grote beloning bereid.

Koran 16: 97 "Die juist handelt, hetzij man of vrouw en een gelovige is, hun zullen Wij voorzeker een goed leven schenken; en gewis zullen Wij hen belonen naar hun beste werken."

Ik sluit af met de volgende Koranverzen:

Koran 3:185 Elke ziel zal de dood ondergaan. En voorzeker zal u op de Dag der Opstanding uw beloning ten volle worden uitbetaald. Wie daarom van het Vuur wordt verwijderd en de Hemel binnengelaten, heeft inderdaad zijn doel bereikt. Het leven dezer wereld is niets dan een middel tot bedrog.

Koran 3:186 Gij zult zeker worden beproefd in uw bezittingen en in uzelf en gij zult gewis vele pijnlijke dingen horen van degenen, aan wie het Boek was gegeven vóór u en van degenen, die afgoderij bedrijven. Maar als gij geduldig blijft en rechtvaardig handelt, dat is waarlijk een zaak van vastberadenheid.

Moge deze reminder stof tot nadenken geven en je Imaan versterken In Shaa Allah. Moge Allah SWT ons leiden op het rechte pad en kracht en inzicht schenken om ZIJN pad te volgen/te praktiseren en ons te beschermen tegen de verleidingen van Shaytaan / De duivel.



Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Quran 112:1-4
112-1 Say, "He is Allah, [who is] One,
112-2 Allah, the Eternal Refuge.
112-3 He neither begets nor is born,
112-4 Nor is there to Him any equivalent."
Koran 112:1-4
Zeg: Hij is Allah, de Enige (Ahad)
(Hij is) Allah, de Onafhankelijke
Hij verwekt niet, noch is Hij verwekt
En er is niets gelijk aan Hem
Quran 112:1-4
112-1 Say, "He is Allah, [who is] One,
112-2 Allah, the Eternal Refuge.
112-3 He neither begets nor is born,
112-4 Nor is there to Him any equivalent."
Quran 112:1-4
112-1 Say, "He is Allah, [who is] One,
112-2 Allah, the Eternal Refuge.
112-3 He neither begets nor is born,
112-4 Nor is there to Him any equivalent."
Koran 112:1-4
Zeg: Hij is Allah, de Enige (Ahad)
(Hij is) Allah, de Onafhankelijke
Hij verwekt niet, noch is Hij verwekt
En er is niets gelijk aan Hem
Terug naar de inhoud