Oproep tot éénheid - BLOG COMPARE-ISLAM - Compare-Islam

Compare-Islam
Your important questions answered!
Ga naar de inhoud

Oproep tot éénheid

Compare-Islam
Gepubliceerd door in Islam ·

Het zijn onrustige tijden in de wereld en zelfs binnen de moslimgemeenschap zijn mensen verdeeld en vechten tegen elkaar. Laten we niet verdeeld raken mijn broeders en zusters, maar laten we een eenheid vormen. Samen staan we sterk! Verdeeldheid komt van de Shaytaan. Houdt je vast aan je geloof, houdt je vast aan de Koran en aan de Sunnah. Ik roep hierbij alle moslims op tot eenheid. Dit wordt de moslims ook verplicht in de Koran.

In de Koran wordt sekte vorming sterk afgekeurd en verboden. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Wat zegt de Koran over sektevorming?

Koran 3:103 En houdt u allen tezamen vast aan het koord van God en weest niet verdeeld en gedenkt de gunst van God,
Koran 3:104 Laat er uit jullie een gemeenschap voortkomen die oproept tot het goede, hetbehoorlijke gebieden en het verwerpelijke verbieden. Zij zijn het die het wel gaat.
Koran 3:105 Wees niet zoals zij die zich in groepen opsplitsten en van mening verschilden nadat de duidelijke bewijzen tot hen waren gekomen. Zij zijn het voor wie er een geweldige bestraffing is.

Koran 42:13… houdt de godsdienst in stand en splitst jullie daarin niet op in groepen

Koran 6:159 Zij die hun godsdienst opsplitsen en tot sekten zijn geworden met hen heb jij niets gemeenschappelijk. Hun zaak wordt naar God verwezen. Hij zal hen dan meedelen wat zij deden.

Koran 30:31-32 ... behoort niet tot de veelgodendienaars die hun godsdienst opsplitsen en tot sekte zijn geworden; elke sekte is blij over wat zij heeft.

In de huidige Islam zie je dat mensen zich aan het onderverdelen zijn in verschillende groeperingen en men neemt ook namen aan voor die specifieke groeperingen. Is dit te verdedigen op basis van de Koran en Sunnah?Dit is in directe tegenstelling tot de bovenstaande verzen in de Koran en tegen de hadith die hieronder volgt:

De profeet vzmh heeft gezegd in een overlevering: De joden raakten verdeeld in 71 of 72 sekten, en de christenen raakten verdeeld in 71 of 72 sekten. En mijn Oemmah zal zich opsplitsen in 73 sekten. (Deze hadith is mede overgeleverd door Abu Dawood, at-Tirmidhi, al Hakim en Ahmad, at-Tirmidi verklaarde deze hadith Sahih.)

We zien tegenwoordig vele groeperingen met vele namen:

-Shafi moslims
-Hanbali moslims
-Maliki moslims
-Hanafie moslims
-Wahabi moslims
-Shia moslims
etc.

Begrijp me niet verkeerd. Dit is geen disrespect aan alle geleerden die veel hebben betekend in de Islam. We dienen wel te weten wat de grote geleerden zelf hebben gezegd. Laten we een aantal voorbeelden aanhalen:

Imam Abu Hanifa has said that "IF you get any authentic information of our Prophet's (p.b.u.h) ways/words/deeds/teachings/rules etc. (that contradicts mine), you are to throw my words onto the walll and consider the word of Prophet (p.b.u.h) as the final one".

Imam Shafi said , “ If I say something, then compare it to the Book of Allah and the Sunnah of His messenger and if it agrees to them, then accept it and that which goes against them, then reject it and throw my saying against the wall” – This is a saying of ash-Shafi’ee-rahimaullah. See Al-Majmoo’ of an-Nawawee (1/63).

Moge Allah allen belonen die daarvoor in aanmerking komt In shaa Allah. Maar als de Koran en de Sunnah verbiedt dat de moslims zich onderverdelen, betekent dit dat we als één groep moeten functioneren en ook als 1 groep benoemd moeten worden. We geloven toch allemaal in de Koran en Sunnah en we zijn allemaal broeders en zusters van elkaar?!

Wat zegt onze Schepper, mijn Heer en jouw Heer hierover? De Allerhoogst, de Almachtige. Heeft Hij SWT ons een naam gegeven als Ummah van ons geliefde profeet Mohammed vzmh?

Zo ja, dienen wij ons dat niet logischerwijs ook zo te benoemen? Of weten wij het beter dan onze Schepper en hebben wij een betere naam met een betere betekenis?

Laten we kijken of de lijst van bovenstaande namen in de Koran voorkomt. Nee, natuurlijk niet denk je zeker bij jezelf. De eerste reactie en gedachte is meestal het zuiverst. Natuurlijk komen deze namen niet voor in de Koran. Waarom zouden we ze dan gebruiken?

Laten we de Koran verzen erbij nemen die de mensen en profeten benoemen:

Koran 2:130 En wie zal zich van het geloof van Abraham afwenden, behalve hij, die dwaas tegen zichzelf handelt? Voorzeker, Wij hebben hem in deze wereld uitverkoren en in de volgende zal hij gewis onder de rechtvaardigen zijn.
Koran 2:131 Toen zijn Heer tot hem zeide: "Onderwerp U", zeide hij: "Ik heb mij aan de Heer der Werelden onderworpen".
Koran 2:132 En hetzelfde legde Abraham aan zijn zonen op en Jacob deed desgelijks, zeggende: "O mijn zonen, Allah heeft waarlijk dit geloof voor u verkozen, sterft daarom niet, tenzij gij Moslims zijt."

Wat was dus het geloof van Abraham vzmh?

Koran 22:78 En strijdt voor de zaak van God zoals er voor behoort te worden gestreden. Hij heeft u verkozen en heeft u in de godsdienst geen lasten opgelegd - dit is het geloof van uw vader Abraham. Hij heeft u Moslims genoemd voorheen en in dit Boek, opdat Onze boodschapper getuige over u zij, en dat je getuige moge zijn over de mensheid.

We zien dat Abraham vzmh als moslim wordt genoemd in de Koran. Sommigen zullen denken: Maar Abraham was toch Joods of een Christen? Allah geeft het antwoordt in de Koran:

Koran 3:67 Abraham was noch een Jood, noch een Christen, maar hij was een oprecht Moslim. En hij behoorde niet tot de afgodendienaren.

Het woordje moslim heeft namelijk ook een betekenis. Dit is van groot belang. Laten we terugkijken naar Koran 2:131 - 132
Koran 2:131 Toen zijn Heer tot hem zeide: "Onderwerp U", zeide hij: "Ik heb mij aan de Heer der Werelden onderworpen".

Het onderwerpen aan Allah werd ook opgelegd aan de zonen van Abraham vzmh. Abraham vzmh zei: "O mijn zonen, Allah heeft waarlijk dit geloof voor u verkozen, sterft daarom niet, tenzij gij Moslims zijt."

We kunnen hier de betekenis van het woordje moslim uit afleiden namelijk: Een moslim is iemand die zich onderwerpt aan de Heer der werelden.

Een prachtige betekenis dus. Een moslim is iemand die zich volledig overgeeft aan Allah SWT. Hij/zij heeft  zich onderworpen aan zijn/haar Schepper. Waarom zou je een ander benaming of groepering kiezen terwijl onze Schepper de mooiste benaming voor ons heeft gekozen?

1 Groep en 1 Naam: MOSLIMS

Wil jij je onderscheiden van ons geliefde profeet Mohammed vzmh? Wil jij je onderscheiden van alle andere profeten? Dienen wij niet te geloven in alle profeten en boeken?

Koran 5:4 Zeg: "Wij geloven in Allah en in hetgeen ons werd geopenbaard en hetgeen werd geopenbaard aan Abraham, Ismaël, Izaäk, Jacob, en de stammen en hetgeen aan Mozes en Jezus en de profeten door hun Heer werd gegeven. Wij maken geen onderscheid tussen wie dan ook van hen. Aan Hem alleen onderwerpen wij ons.

Een moslim is iemand die zich volledig overgeeft aan Allah weet je nog? Dus alle profeten waren moslims!

Koran 3:52 Toen Jezus hun (der Israëlieten) ongeloof bemerkte, zeide hij: "Wie zullen mijn helpers zijn terwille van Allah?" De discipelen antwoordden: "Wij zijn de helpers van Allah. Wij geloven in Allah. En getuigt gij dat wij Moslims zijn."

De metgezellen getuigen dat ze moslims zijn. Zouden ze iets anders getuigen dan profeet Jezus vzmh? Nee, dat zou onlogisch zijn als Jezus vzmh zichzelf als Christen zou bestempelen en zijn metgezellen zouden zichzelf als moslims bestempelen.

Koran 2:132 En hetzelfde legde Abraham aan zijn zonen op en Jacob deed desgelijks, zeggende: "O mijn zonen, Allah heeft waarlijk dit geloof voor u verkozen, sterft daarom niet, tenzij gij Moslims zijt."

Wat zegt Allah SWT tegen de mensheid?
Koran 3:102 O gij die gelooft, vreest God zoals het behoort en sterft niet, tenzij je Moslim bent.

Er zijn natuurlijk mensen binnen de gemeenschap die een andere visie van de Islam erop nahouden. Bij deze mensen dien je te kijken wat hun visie is en of dit is gebaseerd op Koran en Sunnah. Is hun bewijs niet baseerd op Koran en Sunnah dan vallen ze niet onder de categorie Moslim. Logischerwijs zullen dit soort mensen zich willen afsplitsen van de waarheid en zullen zij direct herkenbaar zijn. Het is dus van belang de zuivere Islam goed te kennen, zodat duidelijk is wat de rechte leiding is en wat dwaling is.

Dus kortom: Verdeel je niet op in groepen. Geef jezelf geen ander benaming dan volgens de wet van de Koran en sunnah. Noem jezelf niet anders dan MOSLIM als je gelooft in Allah SWT, de profeet Mohammed vzmh, de Koran en Sunnah!

Denk er goed over na en lees de verzen keer op keer tot het goed is doorgedrongen.

Koran 29:43 En dit zijn gelijkenissen die Wij voor de mensen geven, maar alleen zij die kennis bezitten begrijpen ze.
4 Opmerkingen
Gemiddelde stem: 140.0/5
zzyytt
2018-11-20 02:15:28
michael kors handbags
yeezy boost 700
lacoste polo
goyard bags
balenciaga shoes
chrome hearts online
longchamp bags
cat boots
yeezy boost 350
lacoste outlet
golden goose sneakers
yeezy boost 350 v2
moncler jacket
michael kors handbags
golden goose outlet
yeezy boost
cheap jordans
goyard handbags
yeezy 500
baseball jerseys
valentino shoes
longchamp bags
nike huarache
off white clothing
air yeezy
yeezy
kd shoes
coach outlet online
fila
yeezy boost 350 v2
nike air force
rolex replica
lacoste polo
jordans
jordan 11 retro
jordan shoes
curry 5
hermes belts for men
michael kors outlet
supreme hoodie
nike shoes
adidas tubular
timberland boots
yeezy boost 350
converse outlet
jordan shoes
michael kors outlet
off white nike
adidas iniki
valentino
jimmy choo shoes
coach factory outlet
nike flyknit racer
balenciaga
golden goose outlet
louboutin shoes
golden goose sneakers
nike huarache
adidas superstar
jordan shoes
curry 4
ysl
michael kors factory outlet
michael kors outlet
goyard bag
cheap nfl jerseys
fake rolex
yeezy boost 350 v2
golden goose
vans outlet
nike air force 1
chrome hearts online
nba jerseys
cheap nba jerseys
lebron 16
nike cortez
michael kors outlet
jordan retro 12
hermes online shop
kobe 9
yeezy boost
michael kors handbags
off white clothing
nfl jerseys
nike polo shirts
links of london sale
kobe 11
chrome hearts
hermes belt
lebron 16
gucci belts
asics shoes
lebron 16 shoes
nike air max 2019
adidas tubular
pure boost
moncler jackets
adidas outlet online
michael kors handbags outlet
balenciaga
curry 4
michael kors purses
golden goose outlet
ferragamo belt
russell westbrook shoes
nike jordans
nike shox
iniki
jordan 12
polo ralph lauren
ultra boost
jordans
yeezy boost 350 v2
adidas pure boost
asics shoes
jordan shoes
nike sneakers
longchamp handbags
michael kors outlet online
reebok shoes
longchamp handbags
hermes handbags
kd shoes
nike foamposite
nmd
gucci belt
nike flyknit
yeezy boost
kyrie irving shoes
fila shoes
yeezy shoes
mbt shoes outlet
golden goose sneakers
adidas yeezy
lacoste outlet
fitflops sale clearance
vapor max
fila shoes
adidas yeezy
fila disruptor
nike sneakers for women
yeezy boost 350 v2
goyard
yeezy boost
http://www.kobeshoes.uk
adidas zx flux
goyard bags
adidas gazelle
nike polo
goyard bag
adidas stan smith sneakers
asics running shoes
calvin klein outlet online
lebron 11
adidas eqt
off white shoes
zx flux
links of london
yeezy boost 350
kd shoes
kevin durant shoes
yeezy boost 350
converse outlet store
jordan 4
yeezy shoes
ysl handbags
adidas ultra
kyrie 3
kobe basketball shoes
nike air huarache
michael kors outlet
nike shox for men
yeezy 700
air max 90
timberland outlet
adidas ultra boost
ferragamo belts
christian louboutin
nike air max 2017
yeezy boost 350
adidas nmd
reebok outlet
kyrie 4
bape hoodie
goyard st louis tot
adidas tubular shadow
air force 1
nike kd 11
vapormax
michael kors handbags
ralph lauren uk
jordan 11
fila
links of london outlet store
red bottom shoes
kobe 9
yeezy boost 350
bape hoodie
hermes belt
adidas eqt support
adidas tubular
fila shoes
michael kors outlet
retro jordans
coach outlet sale
michael kors
nike air max 90
lacoste polo shirts
yeezy boost 350 v2
basketball shoes
air jordans
jordans
kobe shoes
kd 11
golden goose
nike air max
adidas stan smith shoes
golden goose
adidas stan smith
jordan shoes
fake rolex
nike lebron 16
nhl jerseys
nmd
golden goose
canada goose
cheap nba jerseys
goyard handbags
kobe shoes
golden goose outlet
balenciaga shoes
michael kors outlet online
goyard
michael kors outlet
yeezys
kobe byrant shoes
pandora bracelet
birkin bag
off white
adidas nmd r1
nike air max 2018
lacoste
nike epic react
longchamp
lacoste polo
golden goose sneakers
off white hoodie
michael kors handbags
Kanye West shoes
nike react
michael kors
birkin bag
chrome hearts
yeezy boost 350
mbt shoes
lebron james shoes
links of london
curry 5
kd 11 shoes
coach outlet
adidas nmd
air max 270
nike cortez men
100% real jordans for cheap
coach outlet sale
kd 10
yeezy boost 350
coach outlet online
fila
hermes handbags bag
curry 4 shoes
lebron 16
adidas stan smith
adidas yeezy
longchamp bags
lebron 15
ferragamo belts
nike max
fila
air jordan 4
moncler jackets
chrome hearts online
yeezy 500
yeezy shoes
nike epic react
yeezy shoes
nike roshe
birkin bag
michael kors outlet online
harden shoes
adidas outlet
air jordan
jordan 13
hermes birkin
kyrie shoes
off white x jordan 1
yeezy boost 350
nike roshe run
balenciaga
adidas yeezy
longchamp
nike air max
off white clothing
pandora jewelry
michael kors outlet
calvin klein outlet
yeezy boost
hermes belt
louboutin shoes uk
tory burch
golden goose
ferragamo belt
michael kors uk
hogan outlet
nike sneakers for men
asics kayno
longchamp
yeezy shoes
james harden shoes
replica rolex
vans shoes
cheap mlb jerseys
off white
lebron shoes
tory burch outlet
kd 11
air jordan 13
kobe 11
longchamp handbags
vans shoes
yeezy shoes
fila shoes
air max 2018
lacoste online shop
stephen curry 5
adidas superstars
kobe sneakers
stephen curry 5
hogan outlet online
off white hoodie
adidas yeezy boost
michael jordan shoes
longchamp outlet
hermes handbags
nike air max
balenciaga triple s
air jordan
balenciaga sneakers
michael kors outlet store
lebron 16 shoes
fake rolex watches
lebron shoes
jordan retro
yeezys
coach outlet
fitflops
adidas shoes online
hermes outlet online
hermes handbags for sale
crazy explosive
nike hyperdunk
off white
mbt shoes online
tory burch shoes
westbrook shoes
adidas ultra boost uncaged
adidas nmd runner
nike basketball shoes
kate spade handbags
coach factory outlet
ralph lauren uk
adidas shoes outlet
yeezy boost 500
adidas ultra boost
offwhite
off white jordan 1
canada goose UK
coach handbags
yeezy shoes
retro jordans
paul george shoes
coach outlet
yeezy
red bottom heels
caterpillar boots
nfl store
air max
jordan sneakers
adidas shoes
lebron 10
jordan 6
cheap jordans
red bottoms
kyrie 4 shoes
golden goose
chrome hearts
kobe shoes
lebron 15 shoes
asics gel kayano
off white shoes
air max 2019
michael kors handbags
coach outlet
moncler outlet
tory burch sandals
golden goose outlet
yeezy boost
cheap jordans
cheap jordans
mlb jerseys
adidas crazy explosive
fila sneakers
nike air max 270
jordan retro 6
birkin bag
goyard wallet
michael kors outlet online
yeezy boost
nike air max
balenciaga shoes
goyard handbags
adidas nmd
longchamp outlet
hermes bags
nike react
yaoxuemei yaoxuemei
2018-11-16 00:23:56
yaoxuemei20181116polo outlet
ugg boots
air jordan retro
polo ralph lauren
coach outlet
canada goose jackets
canada goose jackets
nike outlet
cheap nfl jerseys
canada goose jackets
ralph lauren outlet
adidas nmd
cheap nfl jerseys
supreme
canada goose jackets
cheap mlb jerseys
moncler jackets
christian louboutin outlet
canada goose outlet
adidas outlet
pandora jewelry
kate spade outlet
ugg boots clearance
true religion jeans
uggs outlet
vans shoes
kate spade handbags
tory burch outlet
converse
ultra boost
coach outlet
christian louboutin outlet
mcm handbags
pandora jewelry
oakley sunglasses
adidas outlet
true religion jeans
north face jackets
mbt shoes
north face outlet
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
moncler jackets
valentino outlet
kate spade outlet
adidas yeezy
coach outlet
polo ralph lauren
mbt shoes
pandora outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
air max 90
ugg boots
polo ralph lauren
polo ralph lauren
michael kors outlet
christian louboutin outlet
scarpe mbt
michael kors outlet
cheap jordans
cheap snapbacks
nike outlet
pandora jewelry
nike shoes outlet
air max 90
true religion outlet
ugg boots clearance
nike outlet
valentino outlet
michael kors outlet
coach outlet
gucci outlet
coach outlet
nfl jerseys
canada goose outlet
coach outlet
red bottom shoes
nhl jerseys
uggs outlet
polo ralph lauren
ugg boots clearance
pandora outlet
north face jackets
off-white
michael kors outlet
pandora outlet
coach factory outlet
michael kors outlet
ugg boots uk
nba jersey
fred perry outlet
supreme outlet
coach outlet
canada goose outlet
lunette ray ban
coach factory outlet
true religion outlet
ugg boots
moncler outlet
cheap jordans
christian louboutin outlet
adidas outlet
mulberry handbags
polo ralph lauren
michael kors outlet
prada outlet
canada goose jackets
canada goose
michael kors outlet
true religion jeans
kate spade outlet
polo ralph lauren pas cher
nike outlet
moncler jackets
clarks shoes
birkenstock shoes
ugg boots
polo outlet
michael kors outlet
yeezy boost
moncler outlet
canada goose
cheap nfl jerseys
michael kors handbags
pandora outlet
moncler outlet
ugg boots
canada goose jackets
adidas nmd
michael kors outlet
fred perry polo
ugg boots
ray ban sunglasse
ed hardy clothing
nfl jerseys wholesale
michael kors outlet
coach factory outlet
air jordan shoes
christian louboutin outlet
michael kors outlet clearance
mcm outlet
ugg outlet
ray ban sunglasses
ugg outlet
michael kors outlet
mont blanc pens
canada goose outlet
kate spade outlet
nfl jerseys
coach outlet
coach outlet online
uggs canada
michael kors outlet
nike shoes
christian louboutin outlet
nfl jerseys wholesale
tory burch outlet
coach outlet online
canada goose jackets
kate spade outlet
coach outlet
michael kors outlet
nfl jerseys
christian louboutin outlet
canada goose jackets
ralph lauren outlet
michael kors handbags
clibin clibin
2018-11-06 06:42:11
clb20181106
pandora charms outlet
timberland outlet
michael kors outlet store
adidas outlet store
nike huarache shoes
ray bans
ugg boots
louboutin shoes
christian louboutin shoes
coach factory outlet online
nike air presto
red bottoms
air more uptempo
pandora jewelry outlet
adidas shoes
coach outlet
air jordan shoes
canada goose
coach outlet online
kate spade outlet online
canada goose outlet store
coach factory outlet
cheap nfl jerseys wholesale
nike outlet online
kate spade handbags
adidas campus shoes
columbia outlet
nike outlet
moncler outlet
ugg canada
michael kors outlet
kate spade outlet online
braves jerseys
uggs outlet
nfl jerseys
pandora jewelry store
ugg boots
canadian goose
ralph lauren
ralph lauren sale
ysl handbags
cheap jordans
kate spade handbags
coach factory outlet online
canada goose jackets
gucci outlet online
true religion jeans
true religion outlet store
moncler outlet store
coach outlet online
ugg boots outlet
uggs outlet
indians jerseys
coach outlet store online
kate spade outlet online
uggs outlet
tory burch outlet store
yeezy shoes
ugg outlet
athletics jerseys
fitflop uk
nike outlet store
nike dunks
ugg outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet online
asics outlet
coach outlet canada
nike sneakers
pandora jewelry
brewers jerseys
coach factorty outlet store
ecco outlet
coach outlet online
cheap ray ban sunglasses
jimmy choo outlet
oakley sunglasses wholesale
pandora outlet
adidas originals
adidas nmd r1
coach outlet online
timberland shoes
christian louboutin sale
kate spade handbags
kyrie 4
jimmy choo shoes
michael kors outlet store
oakley sunglasses outlet
marlins jerseys
michael kors canada
ralph lauren outlet online
air max 87
astros jerseys
nike free 5.0
swarovski crystal
ecco outlet
gucci outlet online
fitflop sandals
moncler coats
michael kors outlet online
louboutin outlet
adidas store
adidas yeezy boost 350
uggs outlet store
coach outlet canada
michael kors outlet clearance
air jordans
louis vuitton outlet online
kate spade outlet online
nfl jerseys
ugg boots
ugg outlet
jordan shoes
pandora charms outlet
ugg outlet online
louis vuitton outlet
nike air max 97
gucci outlet store
coach outlet online
ralph lauren outlet online
christian louboutin shoes
fitflops uk
pandora charms outlet
burberry outlet store
rolex replica watches
louis vuitton handbags
ugg outlet store
kate spade bags
timberland boots
canada goose outlet
timberland shoes
coach factory outlet online
yeezy shoes
ugg boots
cheap jordan shoes
moncler outlet online
adidas superstars
adidas yeezy shoes
timberland outlet
kate spade outlet store
uggs outlet store
coach factory outlet
tiffany and co jewelry
fitflops sale
michael kors bags
uggs outlet
nike zoom
adidas superstar shoes
ugg boots outlet
coach factory outlet online
polo ralph lauren outlet
ugg outlet store
birkenstock outlet store
pandora charms outlet
city royals jerseys
pandora jewelry
coach factory outlet online
nike cortez classic
longchamp outlet
prada shoes
longchamp outlet
kate spade bags
cheap jordan shoes
coach factory outlet online
angels jerseys
louis vuitton outlet online
polo ralph lauren outlet
adidas outlet store
toms outlet store
nike outlet online
fred perry polo shirts
pandora charms sale
kate spade outlet online
lebron james shoes
coach outlet online
coach factory outlet
philipp plein outlet
ugg outlet
kate spade handbags
cheap jordans
moncler outlet
asics outlet store
salomon outlet
nike huarache shoes
air max 1
cheap jordans free shipping
fitflops sale clearance
michael kors outlet store
birkenstock sandals
discount oakley sunglasses
skechers outlet
louis vuitton factory outlet
coach factory outlet online
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
coach outlet store online
nike sneakers
underarmour outlet
ralph lauren uk
pandora charms
nike air max 2019
canadian goose jacket
discount oakley sunglasses
kate spade outlet online
longchamp
dr martens boots
ugg outlet
nike shoes
dr martens
polo ralph lauren
air max outlet
adidas outlet store
adidas outlet online
nike shoes
nike tessen
coach factory outlet
coach factorty outlet store
michael kors outlet clearance
moncler jackets
ronaldo jerseys
coach factorty outlet online
nike running shoes
nike air max 2018
adidas outlet online
birkenstock shoes
coach outlet online
tory burch outlet online
michael kors outlet store
moncler
durant shoes
polo ralph lauren outlet
polo outlet store
white sox jerseys
polo ralph lauren outlet online
supra for sale
ugg shoes
cheap ray ban sunglasses
coach factory outlet online
nike outlet store online
dansko shoes
timberland shoes
coach outlet
ugg outlet store
pandora jewelry outlet
pandora charms
kate spade handbags
ugg canada
birkenstock outlet
cheap jordans for sale
cheap air jordans
pandora charms
canada goose outlet store
christian louboutin shoes
ralph lauren uk
canada goose coats
fitflops sale
nmd adidas
michael kors outlet online
jimmy choo
coach canada
canada goose outlet store
christian louboutin sale
pg 2 shoes
coach outlet online
diamondbacks jerseys
michael kors handbags
lacoste polo shirts
yeezy boost 350
cheap air max
kobe shoes
pandora charms outlet
kate spade outlet
birkenstock outlet store
uggs on sale
adidas nmd runner
ugg outlet store
nike react shoes
christian louboutin shoes
nike zoom shoes
canada goose coats
cheap jordans
yeezy boost
rolex replica watches for sale
devil rays jerseys
kate spade outlet online
oakley sunglasses outlet
air max 95
padres jerseys
pandora outlet
coach outlet online
coach factory outlet online
pandora rings
adidas nmd r1
hermes bags
converse all star
cartier watches
fitflop sandals
coach outlet online
canada goose outlet store
coach outlet store online
discount oakley sunglasses
louboutin shoes
nike air max 97
uggs outlet
prada outlet online
mlb jerseys cheap
pandora outlet store
ecco outlet
rockies jerseys
polo outlet online
jordan shoes for sale
coach outlet store online
fred perry outlet
cheap ray ban sunglasses
cheap jordan shoes
yeezy boost 350
tory burch outlet online
coach factory outlet
toms shoes
nike air max 2018
orioles jerseys
birkenstock sale
fitflop sandals
pandora sale clearance
michael kors outlet clearance
vans outlet
tory burch handbags
coach factory outlet
hermes bag
rolex replica watches
coach outlet online
nike shoes outlet
moncler coats
coach factory outlet online
mlb jerseys wholesale
michael kors outlet
coach factory outlet
cheap oakley sunglasses
ugg boots outlet
air more money
salvatore ferragamo outlet
canada goose sale
louboutin outlet
cheap air jordans
twins jerseys
cheap nike shoes
michael kors outlet online
michael kors outlet online
nike outlet store
pandora charms outlet
coach outlet online
fendi handbags
valentino outlet
cheap jordan shoes
nike outlet
kate spade outlet online
canada goose
kate spade outlet online
ugg boots
air max
birkenstock uk
ralph lauren sale clearance uk
birkenstock shoes outlet
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet online
pandora charms sale clearance
yeezy boost 350
pandora charms sale
moncler outlet store
coach factory outlet online
canada goose outlet
supra for sale
reebok outlet
cheap air jordans
ysl outlet
timberland boots outlet
michael kors handbags
polo ralph lauren outlet online
pandora charms sale
new balance outlet
north face jackets
adidas outlet
mont blanc pens
canada goose outlet online
polo ralph lauren outlet online
canada goose jacket
adidas outlet online
moncler coats
mariners jerseys
polo ralph lauren outlet
canada goose outlet
louis vuitton outlet
ecco shoes
air max
ecco shoes for women
fitflop shoes
pandora charms
air max 90
pandora jewelry
ray ban glasses
cheap oakley sunglasses
kobe shoes
canada goose jackets
uggs outlet
louis vuitton outlet store
ugg boots
dr martens boots
coach factory outlet online
ralph lauren outlet online
hermes bags
salvatore ferragamo
air max shoes
nike free 3.0
pandora jewelry outlet
adidas shoes
coach factory outlet online
michael kors
swarovski outlet
coach outlet online
ugg outlet online
north face outlet store
columbia shoes
pandora jewelry
moncler outlet store
moncler outlet online
coach outlet store online clearance
converse outlet
moncler outlet online
dodgers jerseys
ugg outlet store
ralph lauren sale clearance uk
canada goose jackets
canada goose coats
mets jerseys
kate spade outlet
ralph lauren outlet online
nike air max 90
canada goose
yeezy shoes
pirates jerseys
moncler outlet
pandora canada
uggs outlet online
fitflops sale
adidas ultra boost
uggs outlet
michael kors outlet store
air max shoes
pandora charms sale clearance
moncler outlet online
ugg outlet online
ugg outlet online
nike air max zero
ugg outlet
christian louboutin shoes
kate spade purses
birkenstock outlet online
kate spade handbags
uggs outlet
coach outlet store online
adidas nmd r1
ugg outlet online
nike cortez classic
kate spade outlet
pandora jewelry
coach bags
longchamp outlet online
ugg boots
ugg outlet store
nike shox shoes
vans outlet store
adidas yeezy
fake rolex
canada goose
adidas stan smith
reds jerseys
philipp plein
salvatore ferragamo shoes
basketball shoes
blue jays jerseys
louis vuitton factory outlet
adidas sneakers
ralph lauren sale
coach outlet store online
adidas yeezy boost
jordans
toms outlet online
canada goose
timberland outlet
canada goose outlet store
rangers jersey
coach outlet online
michael kors outlet clearance
air jordan retro
pandora jewelry
hermes outlet
new balance outlet store
coach outlet store
converse shoes
ugg outlet
kate spade purses
nike outlet store
cheap oakley sunglasses
retro 11
birkin handbags
kate spade handbag
mont blanc pen
coach factorty outlet online
birkenstock outlet
cheap jordan shoes
michael kors outlet store
clb20181106
2018-10-27 08:12:57
adidas yeezy
jordan shoes
nike air force 1 low
michael kors outlet
coach outlet store
goyard bags
goyard tote
kyrie 3
yeezys
bape hoodie
iniki
replica rolex
red bottom shoes for women
ferragamo sale
ralph lauren uk
rolex replica
moncler sale
jordan 11
nmd
coach outlet store
jordan 12
hermes handbags
stephen curry shoes
goyard wallet
cheapjordans
christian louboutin shoes
michael kors outlet
michael kors outlet
yeezy shoes
lacoste polo shirts
adidas yeezy boost
adidas yeezy
michael kors handbags
yeezy shoes
golden goose superstar
yeezy sneakers
michael kors sale
adidas superstar shoes
nba jerseys
adidas gazelle sale
pureboost
adidas yeezy
bape clothing
foamposites
nike jordans
kate spade outlet
nike air max 2018
adidas shoes for men
kobe 11
yeezy wave runner 700
rolex replica
fila disruptor 2
adidas yeezy
converse outlet store
vapormax
yeezy
golden goose outlet
yeezy shoes
nike hyperdunk
yeezy 500 blush
hyperdunks
nike roshe
adidas stan smith women
fila shoes
coach outlet
jordan 4
yeezy boost 350 v2
goyard
nmd r1
golden goose
golden goose
hermes bag
adidas yeezy
balenciaga sneakers
jordan retro
off white
off white nike
coach bags sale
yeezy boost 350
golden goose slide
hermes birkin
custom baseball jerseys
caterpillar boots
adidas gazelle
yeezy
vans outlet
goyard handbags
adidas stan smith uk
pandora bracelet
tory burch outlet
louboutin shoes
adidas tubular x
retro jordans
yeezy boost
coach factory outlet
fila
air jordan 11
jordan 13
fila
lacoste polo
nike air force 1 high
golden goose shoes
off-white
fitflops sale
chrome hearts
asics shoes
adidas store
links of london sale
kd 11
lacoste polo
coach outlet
adidas nmd
yeezy
off white jordan 1
fake rolex
golden goose starter
converse outlet
longchamp handbags
hogan outlet online
asics sneakers
adidas superstar
nike shox outlet
chrome hearts outlet
kate spade handbags
yeezy shoes
air jordan 12
goyard
fila online shop
tory burch handbags
fila shoes
chrome hearts
chrome hearts store
yeezy boost 350
hermes belt
adidas shoes online
rolex replica watches
golden goose
irving shoes
michael kors outlet
golden goose
hermes birkin
yeezy 500
yeezy boost
air max
lebron 15
yeezy boost 350 v2
golden goose
michael kors outlet online
adidas eqt
yeezy boost 350 v2
adidas tubular
jordan 6
air max
bape hoodie
air max 270
ysl handbags
coach outlet stores
cheap jordans
adidas flux
michael kors outlet online
balenciaga speed
cheap jordan shoes
kd 10
coach outlet
nike air force 1
michael kors outlet online
gucci belts
nike react flyknit
hermes handbags
puma fenty
adidas tubular
moncler outlet
kd 11
michael kors handbags
lebron 16
supreme hoodie
curry 5
michael kors outlet store
cheap nhl jerseys
lebron 16
converse shoes
yeezy
yeezy shoes
hermes belt
ferragamo belt
fila disruptor
michael kors handbags sale
curry 4
kobe 11
curry 5
cheap basketball shoes
off white jordan 1
lebron shoes
adidas nmd
longchamp handbags
lebron 13
moncler
harden shoes
michael kors outlet handbags
michael kors
golden goose francy
adidas iniki
balenciaga sneakers
supreme clothing
hermes belts
vans shoes
pandora charms
balenciaga triple s
golden goose sneakers
converse shoes
lacoste outlet
yeezy boost
air max 2018
off white clothing
nike air max
air max
air jordan 6
nfl jerseys
yeezy boost 350
yeezy boost 350 v2
calvin klein underwear
nike flyknit racer
air jordan shoes
cheap nba jerseys
mbt shoes sale
adidas eqt support adv
yeezy boost
ultra boost
cheap mlb jerseys
air jordan
longchamp
kyrie 4
nike react
golden goose sneakers
yeezys
kobe byrant shoes
moncler jackets
jordan shoes
nike lebron 16
kd shoes
timberland shoes
russell westbrook shoes
fila shoes
balenciaga shoes
lebron james shoes
cheap nfl jerseys
nike epic react flyknit
kobe 9
links of london
goyard bag sale
james harden shoes
timberland outlet
adidas shoes
curry shoes
nike shox for women
authentic jordans
mlb jerseys
tory burch
adidas pure boost
balenciaga sneakers
adidas ultra boost
hermes handbags tote bag
yeezy boost 350
nike basketball shoes
jordan retro 13
golden goose sneakers
kd shoes
hermes birkin bag
nike air max
michael kors
hermes outlet online
nike air max 90
kayno
nike air max
coach outlet online
red bottom shoes
yeezy 500
nike roshe one
nike air force
lacoste polo
golden goose sneakers
nike outlet
adidas iniki runner
harden shoes
coach outlet handbags
nike lebron 15
jordans
off white shoes
goyard handbags
ultra boost 3.0
lacoste polo shirts
mbt shoes online
paul george shoes
goyard online
golden goose sale
nike react
nike shoes
cheap jordans
nike polo
longchamps
jordan 1 off white
hermes belt
nike sneakers
michael kors purses
moncler
chrome hearts online
yeezy boost 350 v2
calvin klein outlet
pure boost
adidas yeezy boost
michael kors outlet
kobe shoes
longchamp bags
lebron 14
coach factory outlet
crazy explosive
kd 11 shoes
jordan retro
nike cortez women
goyard handbags
adidas nmd
yeezy boost
nike cortez
balenciaga shoes
moncler
kevin durant shoes
air max 2019
reebok outlet
kobe basketball shoes
adidas outlet
fitflops sale clearance
yeezy boost 350 v2
michael kors factory outlet
yeezy boost 350
balenciaga speed
huaraches
gucci belt
air max 90
longchamp
zx flux
nike flyknit
mbt shoes
jordans
nike air max 2019
kevin durant shoes
michael kors handbags
supreme clothing
golden goose
kyrie irving shoes
nike flyknit
huarache shoes
fila outlet
yeezy
adidas stan smith
links of london
fila
nhl jerseys
coach outlet store
yeezy shoes
polo ralph lauren
air max 2017
goyard outlet
salvatore ferragamo belt
jordan shoes
lacoste online shop
hermes
goyard handbags
air jordans
off white hoodie
lacoste polo shirts
moncler jackets
michael kors outlet
nike huarache
vans store
pg 1
birkin bag
hermes belts
golden goose mid star
jordan shoes
michael kors outlet online
jordan shoes
outlet golden goose
hermes handbags
huarache shoes
nmd
balenciaga
kobe byrant shoes
yeezy
michael kors factory outlet
curry 4
longchamp bags
off-white
nike air max 2017
asics gel kayano
adidas stan smith men
chrome hearts outlet
lebron james shoes
lebron 16
nike huarache
kobe 9
yeezys
yeezy boost 350
hermes birkin
michael kors
coach factory outlet
lebron shoes
longchamp
adidas stan smith
golden goose
vans shoes
adidas shoes for women
adidas shoes
off white jordan 1
jordan retro
ferragamo belt
birkin bag
adidas ultra boost
caterpillar shoes
hogan outlet
cheap nfl jerseys china
longchamp handbags
kobe sneakers
nike epic react flyknit
fenty puma
yeezy boost 350 v2
lebron 16 shoes
nike air max shoes
nike shox
louboutin shoes
yeezy
adidas ultra boost 3.0
yeezy boost 350


Quran 112:1-4
112-1 Say, "He is Allah, [who is] One,
112-2 Allah, the Eternal Refuge.
112-3 He neither begets nor is born,
112-4 Nor is there to Him any equivalent."
Koran 112:1-4
Zeg: Hij is Allah, de Enige (Ahad)
(Hij is) Allah, de Onafhankelijke
Hij verwekt niet, noch is Hij verwekt
En er is niets gelijk aan Hem
Terug naar de inhoud